အတြဲ(၁၆)၊အမွတ္(၃၅)commerce jounal
ျပည္သစ္သီး၀လံ ေစ်းကြက္သို႔ ျပည္ေဒသထြက္ ၾသဇာသီးမ်ား စတင္၀င္ေရာက္လာတာ ေတြ႕ရပါတယ္။ ေပၚဦး ေပၚဖ်ား အသီးမ်ားျဖစ္၍ ေစ်းေကာင္းရလ်က္ရွိေနပါတယ္။ ျပည္ၿမိဳ႕ေဒသ အနီးတ၀ိုက္ျဖစ္တဲ့ ေမွာ္ဇာ၊ ဇီးအုပ္၊ ဖိုးဦးေတာင္၊ ေရႊဘံုသာ စတဲ့ အေနာက္ဘက္ကမ္းေဒသမ်ားမွ ၀င္ေရာက္လာတာ ျဖစ္ပါတယ္။ေစ်းကြက္အတြင္း ၾသဇာသီး ရာျခင္းေစ်းကေတာ့ (အေခ်ာ) ၃၅၀ က်ပ္ႏွင့္ (လတ္) ၃၀၀ က်ပ္ (ေသး) ၂၀၀ က်ပ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ အသီးလႈိင္လႈိင္ မရွိေသးတာေၾကာင့္ ေစ်းျမင့္ေနေသာ္လည္း အေရာင္းအ၀ယ္ကေတာ့ အကုန္ ျဖစ္လ်က္ရွိေနပါတယ္။ ၾသဇာသီး ေပၚစျဖစ္လို႔လည္း ေဒသတြင္းေစ်းကြက္မွာ ၀င္လာသမွ် အေရာင္းအ၀ယ္သြက္ လ်က္ရွိေနပါတယ္။ ယခုတစ္ပတ္ ရက္ပိုင္းအတြင္း အလံုး ၅၀ ၀င္ျခင္း ၅၀ မွ ၆၀ခန္႔ ပံုမွန္၀င္ေရာက္ေနၿပီး အေရာင္း အ၀ယ္အကုန္ျဖစ္ေၾကာင္းလည္း သိရပါတယ္။
credit နီနီ၀င္း
http://www.commercejournal.com.mm/%E1%80%85%E1%80%AE%E1%80%B8%E1%80%95%E1%80%BC%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%80%B8%E1%80%9E%E1%80%90%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8/%E1%80%BB%E1%80%95%E1%80%8A%E1%80%B9%E1%80%90%E1%80%BC%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%85%E1%80%AE%E1%80%B8%E1%80%95%E1%80%BC%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%80%B8/17786
ျပည္သစ္သီး၀လံ ေစ်းကြက္သို႔ ျပည္ေဒသထြက္ ၾသဇာသီးမ်ား စတင္၀င္ေရာက္လာတာ ေတြ႕ရပါတယ္။ ေပၚဦး ေပၚဖ်ား အသီးမ်ားျဖစ္၍ ေစ်းေကာင္းရလ်က္ရွိေနပါတယ္။ ျပည္ၿမိဳ႕ေဒသ အနီးတ၀ိုက္ျဖစ္တဲ့ ေမွာ္ဇာ၊ ဇီးအုပ္၊ ဖိုးဦးေတာင္၊ ေရႊဘံုသာ စတဲ့ အေနာက္ဘက္ကမ္းေဒသမ်ားမွ ၀င္ေရာက္လာတာ ျဖစ္ပါတယ္။ေစ်းကြက္အတြင္း ၾသဇာသီး ရာျခင္းေစ်းကေတာ့ (အေခ်ာ) ၃၅၀ က်ပ္ႏွင့္ (လတ္) ၃၀၀ က်ပ္ (ေသး) ၂၀၀ က်ပ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ အသီးလႈိင္လႈိင္ မရွိေသးတာေၾကာင့္ ေစ်းျမင့္ေနေသာ္လည္း အေရာင္းအ၀ယ္ကေတာ့ အကုန္ ျဖစ္လ်က္ရွိေနပါတယ္။ ၾသဇာသီး ေပၚစျဖစ္လို႔လည္း ေဒသတြင္းေစ်းကြက္မွာ ၀င္လာသမွ် အေရာင္းအ၀ယ္သြက္ လ်က္ရွိေနပါတယ္။ ယခုတစ္ပတ္ ရက္ပိုင္းအတြင္း အလံုး ၅၀ ၀င္ျခင္း ၅၀ မွ ၆၀ခန္႔ ပံုမွန္၀င္ေရာက္ေနၿပီး အေရာင္း အ၀ယ္အကုန္ျဖစ္ေၾကာင္းလည္း သိရပါတယ္။
credit နီနီ၀င္း
http://www.commercejournal.com.mm/%E1%80%85%E1%80%AE%E1%80%B8%E1%80%95%E1%80%BC%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%80%B8%E1%80%9E%E1%80%90%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8/%E1%80%BB%E1%80%95%E1%80%8A%E1%80%B9%E1%80%90%E1%80%BC%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%85%E1%80%AE%E1%80%B8%E1%80%95%E1%80%BC%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%80%B8/17786
No comments:
Post a Comment